A Pentatonix új “Sound of Silence” feldolgozása mindenkit lenyűgöz, és most vírusként terjed az interneten

2011-ben volt, amikor az amerikai acappella Pentatonix csoport (PTX) hírnevet szerzett. A csoport megnyerte az NBC The The Sing-Off (egy realityverseny acapella csapatoknak) 3. szezonját, amely bemutatta képtelen tehetségüket a világnak a folyamatban.

A 200 000 dolláros nyereményalappal a zsebükben és a Sony Music-al kötött lemezszerződéssel egyértelmű volt, hogy a csoport nem egy újabb szalmaláng lesz.

Történetesen, nem is voltak. Azóta még sikeresebbé váltak, bizonyítva, hogy még sokáig képesek elbűvölni a zenei életet. Talán Simon és Garfunkel ikonikus klasszikusának a “Sound of Silence”-nek a feldolgozása az, amely igazán tanúbizonyságot tesz a képességeikről.

Ezer meg egy csoport próbálta meg feldolgozni a dalt, de nagyon kevesen csinálják azt oly módon, amitől a közönségnek eláll a szava. Természetesen a PTX nem csak egy szokásos zenekar, és valahogy sikerült öt hangot összeszőniük, hogy a legjobbat hozzák ki egy két személyre írt dalból…

A mostani felállás Mitch Grassi, Kirstin Maldonado, Kevin Olusola, Scott Hoying és Matt Sallee kicsattan a tehetségtől. Bárki, aki ezt kétségbe vonja, ne keressen tovább, az alábbi dalnál.

Nemcsak a hangjuk viszi a PTX-et a következő szintre, hanem a bonyolult módja annak, hogy kiegészítik egymás stílusát. A szájdobolás, a zenei aláfestés, az ütőhangszerek és a basszusgitárok összegyűlnek, hogy egy megnyerő és ellenállhatatlan énekhangot alkossanak.

Ne feledjük, hogy kellemes élményt okozni a “The Sound of Silence” feldolgozásával nem könnyű dolog manapság. A Disturbed heavy metál feldolgozása nagy sikerré vált, miközben a tehetséges előadók és zenekarok sokasága megpróbálta ugyanezt tenni.

Ami azonban a PTX előadását illeti, úgy gondolom, hogy őszintén meg kell mondani, hogy sikerült megtenniük azt, amit nagyon keveseknek: egy igazán üdítő feldolgozást adni nekünk.

Kétségeid vannak? Nézd meg az alábbi videót, és tudasd velünk, mit gondolsz:

Azt hiszem, Simon és Garfunkel büszkék lennének arra, hogy sikerült befolyásolniuk egy ilyen nagyszerű zenét.

Ha úgy gondolod, hogy ez a feldolgozás nagyszerű, oszd meg ezt a cikket a Facebookon, hogy több ember láthassa.

loading...