Mi történik a testeddel, ha este 10-kor alszol el?

Napjaink legsikeresebb embereinek egy része korán fejezi be a napját, hogy felkészüljön a következőre!

Némi kutakodás után szeretnénk megmutatni, hogy miért alszanak ilyen korán az emberek, és miért kellene ezen te is elgondolkodj.

A legtöbbet hozhatjuk ki az alvásból.

Alvásunk 90 perces ciklusokra oszlik, a nehéz és könnyű alvás, a mély, nem gyors szemmozgású (non-REM) alvástól a gyors szemmozgású (REM) alvásig. Alvásunk legmélyebb és legpihentetőbb szakasza este 10 és hajnali 2 óra között van, ami azt jelenti, hogy a teljes kipihentséghez a ciklus korai szakaszában kell elkezdeni aludni.

Emellett egy tanulmány szerint a korábban és hosszabb ideig tartó alvás segít megállítani a negatív és aggasztó gondolatokat, amelyek éjszaka nem tudunk aludni, ami egy újabb ok arra, hogy este 10-kor ágyba bújjunk!

A testünk újra formába lendül.

Amikor mély alvási ciklusban vagyunk, a testünk a növekedési és javító hormonok termelésével gyógyítja önmagát. Ez a létfontosságú tevékenység biztosítja, hogy a legjobb formában legyünk a következő napra, különösen, ha sportoló emberekről beszélünk.

A stressz-szintünk csökken.

Ha nem alszol eleget, stresszes lehetsz, mert a szervezetedben a kortizol nevű stresszhormon szintje túl magas. A túl sok kortizol szorongássá tehet minket, és kihathat az egészségünkre. De ha egyszer elkezdesz korábban aludni, akkor elkaphatod a hosszabb mélyalvási periódusokat, amelyek valóban szabályozhatják a kortizolszintedet.

Lehet, hogy napközben teljesen feltöltődsz, amint csökken a stressz-szinted, köszönhetően annak a pihenésnek, amit az elméd és a tested kap a teljes éjszakai alvásból!

Kisebb a betegségek és a megbetegedések kockázata.

Számos tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik korábban alszanak, egészségesebbek azokhoz képest, akik éjszakai műszakban dolgoznak vagy éjszakai alvók. Azok, akik nem alszanak eleget mélyen, nagyobb eséllyel élnek olyan betegségekkel, mint a 2-es típusú cukorbetegség, szívbetegség és magas vérnyomás.A kutatók azt is megállapították, hogy a mélyalvás este 10 és hajnali 2 óra közötti szakasza igazán fontos az immunsejtjeink számára. Azoknak az embereknek, akik nem aludtak mélyen, alacsonyabb volt a vírus elleni antitestválaszuk, vagyis könnyebben megbetegedhettek.

Jobban tudjuk kontrollálni az érzelmeinket.

Tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik elegendő órát alszanak, általában boldogabbak az életben. Ha nem alszunk elég mélyen, az érzelmeink labilisabbak lehetnek, mivel nehezebben tudjuk őket kontrollálni. Emellett a korábbi alvás azt is jelentheti, hogy korábban ébredünk, ami fontos lehet, ha több nappali fényt és hangulatjavító szerotonint szeretnénk elkapni.

Jobban megértjük az emberek érzelmeit.

Egy tanulmány szerint a jó alvás kihagyása megnehezíti a boldogság és a szomorúság leolvasását. A tanulmány szerint az érzelmek finomabb jelei is kimaradnak, ami azt jelenti, hogy szinte lehetetlen felismerni ezeket a jeleket, hogy meg lehessen állapítani, hogy valaki őszinte-e vagy sem.

Más érzelmek, például a düh és a félelem azonban könnyen leolvashatóak voltak.

Általában mikor szoktál aludni? Hány óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy reggelre felfrissültnek érezze magát?