Lenyűgöző mérnöki megoldások, mely állatok ezreit menti meg évről-évre

Az idő haladtával egyre nagyobb figyelmet kapnak az állatok természetes vonulási útvonalát keresztező autópályák, melyek a megfelelő biztonsági megoldások hiányában bizony komoly veszélyt jelenthetnek emberre és állatra egyaránt. Idehaza főleg az autópályák felett átívelő ,,vad híd” a jellemző, de a nagyvilágban szétnézve számos más, érdekes és látványos megoldással találkozhatunk. Ezek közül gyűjtöttünk most össze egy csokorra valót.

1.  Rákhíd, az Ausztráliához tartozó Karácsony-szigeten.2.  Vad-híd egy belgiumi autópálya felett.

3.  Teknős-alagút egy japán vasútállomáson.4.  Pingvin-alagút, egy új-zélandi autópálya alatt.5.  Vad-híd, a kanadai Banff Nemzeti Parkot átszelő autópálya felett.6.  Vad-híd egy német autópálya felett.

7.  A papagájok biztonságos átkelését szolgáló kötélpálya egy Victoria állambeli autópálya felett, Ausztráliában.8.  Medvealagút a kanadai Banff Nemzeti Parkot átszelő autópálya alatt.9.  Vad-híd Szingapúrban.

10.  Szalamandra-alagút egy new england-i autóút alatt.11.  Elefánt-alagút egy kenyai autópálya alatt.12.  Vad-híd Hollandiában.13.  Vad-híd New Jersey-ben.14.  A majmok biztonságos átkelését szolgáló kötélpálya, egy brazíliai autópálya felett.15.  Mókus-híd Washingtonban.16.  Vad-híd Coloradoban.

forrás

Mi a véleményed?