Íme 16 történet arról, hogy az emberek milyen zoknik agyilag néha

Mindannyiunkkal megesik, hogy egy gyengeelméjű pillanatunkban olyat követünk el, amit csak remélhetünk, hogy senki nem szerez tudomást róla. Ez persze rendben is van, hiszen elég egy kis fáradtság, vagy az apró véletlen, ami eltereli a figyelmünket és máris olyat teszünk, amit utólag mi magunk sem értünk. Vannak azonban olyan szellemileg korlátolt embertársaink, akiknek ez inkább mindennapos eset. A következő történeteket Reddit felhasználók osztották meg, arra a felkérésre válaszul, hogy mi volt a legnagyobb baromság amit valaha láttak.

 • Egyszer egy lány megkérdezte az angoltanárunkat: „ha most látjuk a Napot itt, Skóciában, akkor hogy láthatják az emberek például Franciaországban is egyidejűleg?!” A tanárnak egy komplett földgömböt kellett rajzolnia, hogy elmagyarázza, egyszerre nem csak egy országból látható a Nap.
 • A nagyapám házában dolgozó takarítónő egyszer kinevetett engem, amiért szóba hoztam az ózonréteg létezését. Nevetett és megkérdezte: „Akkor miért nem ütköznek bele a rakéták ebbe a rétegbe, amikor kilőjük őket az űrbe?”. Nagyjából 10 percig nevetett rajtam, és annyira sokkolt, hogy inkább meg se próbáltam vitatkozni vele.
 • Az anyagok 3 halmazállapotáról beszéltünk: szilárd anyagok, folyékony anyagok és gázok. Példaként a vizet hoztam fel, és megkértem a diákomat, hogy mondjon példát a víz szilárd halmazállapotára, mire rávágta: „Olaj!”.
 • Az iskolai biológia órán egyszer a terhességről beszélgettünk. Miután szóba kerültek az összehúzódások és maga a szülés folyamata, az egyik osztálytársam a legnagyobb komolysággal feltette a kérdést: „császármetszés után azért még visszarakják a gyereket?”.
 • Néhány évvel ezelőtt Kenyába utaztam, ahol részt vettem egy szafarin. Nagyon jól éreztük magunkat, a túravezetőnk pedig érdekesség gyanánt elmesélte, hogyan nevezik a különböző állatokat szuahili nyelven. Az oroszlánokat például simba-nak. Ekkor az egyik srác megkérdezte: „És mindig így hívtátok az oroszlánokat vagy csak amióta láttátok az Oroszlánkirály című mesét?”. Ezen a ponton megváltozott a túra hangulata.

Szimba és a kenyai szafari

 • A főiskolai antropológia kurzusom első hetében történt.
  Professzor: „Soroljunk fel néhány alapvető különbséget a modern emberek és az állatok között!”
  Diák: „A mi szívünk dobog!”
 • A férjem egyik kollégája mesélte, hogy egy nappal a vizsga után odament hozzá egy hallgató, és azt mondta: „nem tudtam a válaszokat a dolgozat kérdéseire, ezért saját kérdéseket csináltam helyettük és azokra válaszoltam.” A tanár csak ennyit mondott: „ez a leghülyébb dolog, amit életemben hallottam, és el fogom mesélni mindenkinek” – így is tett.
 • Az újonnan érkezett kollégánk valószínűleg a kelleténél jobban ideges volt az első munkanapján, mert odament a dobozhoz, amiben a névtábláink voltak, és megkérdezte, hogy „melyik az enyém?”.
 • Egyszer egy középkorú nővel dolgoztam együtt egy gyorsétteremben, aki mindig őrült elcukrozta a teáját és ezzel egyidejűleg panaszkodott: „Az orvosom azt mondta, lehet, hogy cukorbeteg vagyok. Nem értem, hogy lehet ez, mivel soha nem eszek cukrot.”
 • A barátom kitalálta, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia közötti időeltolódás miatt Angliába fog utazni, hogy onnan fogadjon az amerikai focimeccsekre, mivel amikor az Egyesült Államokban már tudni lehet a meccs végeredményét, Nagy-Britanniában még el sem kezdődött a játék.
 • Valaki egyszer megkérdezte tőlem és az ikertestvéremtől, hogy látjuk-e egymás gondolatait. Szeretném azt gondolni, hogy csak viccelt, de nem vagyok benne biztos.

Ikertestvér fail

 • A 15 éves unokaöcsém tavaly a következő kérdést tette fel: „Igaz-e, hogy az embernek van egy olyan pont a testén, amibe ha belelőnek, akkor a feje felrobban?” – nyilvánvalóan túl sok videojátékkal játszott a gyerek.
 • A középiskolánkban egy srác megkérdezte a biológiatanárunkat, hogy történik-e fotoszintézis az emberi testben. Amikor mondta a tanár, hogy nem, a srác vitatkozni kezdett vele: „Akkor miért van az, hogy a bőröm sötétebb lesz, ha napozok?” – a srác 18 éves volt.
 • A családom és én egy barlanglakókról szóló műsort néztünk, amiben ősembereknek öltözött színészek mutatták be, hogy milyen is volt az élet akkoriban. A nővérem lenyűgözve és tátott szájjal figyelte a műsort, majd amikor jött a reklám, feltette a kérdést: „Honnan szereztek kamerát az ősemberek, hogy videóra rögzítsék mindezt?”. Szinte azonnal rájött, hogy mekkora hülyeséget kérdezett, de azóta sem tudtuk ezt elfelejteni.
 • Volt egy vásárlóm, aki kiabálni kezdett velem, mivel a meghirdetett „egyet fizet kettőt kap” akció helyett egyszerűen féláron adom a fánkokat, ha kettőt vesz. Megpróbáltam elmagyarázni, hogy ½ ½ az ugyanúgy 1, de nem értette meg, úgyhogy azt mondta, fulladjak meg a fánkjaimban, majd elment.
 • Állatmenhelyen dolgozom, és egyszer bejött hozzánk egy nő, aki teljesen komoly tekintettel megkérdezte, hogy vannak-e olyan kutyáink, amik „nem szarnak”. Mondtam neki, hogy nincsenek, mivel minden kutya szarik. Ezután rákérdezett a macskáinkra.