Ez a 11 kép megmutatja, hogy mennyire másképp fest az élet városban és vidéken

Egyre több fiatalnál tapasztalható, hogy alig várják, hogy a legközelebbi nagyvárosba, vagy még messzebb költözzenek a korábban megszokott, vidéki környezetből. Persze ennek is megvannak az okai: több munkalehetőség, magasabb bérek, több szórakozási lehetőség, pezsgőbb kulturális élet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy falun élni rossz dolog lenne, sőt ennek is megvannak a maga előnyei: tiszta levegő, zöldebb környezet és az emberek is közvetlenebbek egymással többnyire, mivel mindenki ismer mindenkit.

A következő illusztrációk jól szemléltetik a városi és a vidéki élet közti különbségeket.

Az egészséges táplálkozás teljesen mást jelent a városban és vidéken.

A városban élők akkor mennek nyaralni, amikor csak akarnak. A vidéken élőknek erre nem mindig van lehetőségük.

A városi paneldzsungelben nem mindig ússzuk meg zajos szomszédok nélkül. Falun ezzel szemben mindig béke van és nyugalom.

A városi macskák bolyhosak és lusták, a vidéki macskák girhesebbek, viszont nagyon jó vadászok.

A városban gyakran azt hisszük, hogy sok a házi munka, miközben a vidéken élő emberek már reggel 5 óta ébren vannak és meg sem állnak.

A városban sokszor azt sem tudjuk, hogy kik a szomszédjaink. A falvakban élők azonban jól ismerik egymást és baráti a kapcsolatuk.

A nagyvárosban élők hajlamosak jobban odafigyelni a megjelenésükre, míg a vidéki emberek inkább az otthonaikra ügyelnek jobban.

A városi gyerekek életük során alig láttak élő nyulat, míg a vidéki gyerekek pontosan tudják, hogy az élelmiszer nem a boltokban terem.

A városban azok a népszerű pasik, akik a divatnak megfelelően öltöznek, míg a falvakban élő férfiaknak fizikailag kell kitűnniük a tömegből.

A városban és a vidéken történő munkavégzés teljesen eltérő.

A nagyvárosokban és a kis vidéki falvakban történő társkeresés módszerei még mindig nagyon eltérőek.