Erről a 11 döbbenetes állatról, valószínűleg még az életben nem hallottál

Az Anyatermészet állandóan meglep minket. Még mindig nehéz elhinni, hogy mennyire sokszínű és döbbenetes élőlényt teremtett. Habár azt hisszük, hogy ismerjük ezt a csodálatos bolygót, a mai napig újabb és újabb, különc fajokat fedeznek fel tudósaink. Összegyűjtöttünk tizenegyet a legfurább állatokból, amelyek úgy néznek ki, mintha nem is a Földön élnének!

Ili Pika

Ezt az aranyos, és rendkívül ritka állatot ‘varázsnyúlnak’ is szokták nevezni. Az állatot az elmúlt 20 évben most kapták először lencsevégre. Első példányát a kínai Tien-san hegységben fedezték fel.

A Pinokkió béka

Más néven ‘hegyesorrú fabéka’. A hímnek hosszú, hegyes orra van, amely felfelé mered, amikor párját hívja, egyébként pedig lekonyul.

Rhinopithecus

A Föld legritkább főemlőseit 2010-ben fedezték fel, Mianmarban. Orruk szokatlan formája miatt ezek a majmok állandóan tüsszentenek, amikor esik az eső.

Rózsaszín tapogatóshal

Néhány éve tizennégy különböző halfajt fedeztek fel, amelyek lábszerű melluszonyokra támaszkodnak, és úszás helyett azokkal lépegetve haladnak előre a tengerfenéken. Jelenleg ebből kilencet fenyeget a kihalás veszélye.

A hondurasi fehérdenevér

Az apró (3,7-4,7 hosszú) fehér denevérek Közép-Amerikában élnek, a fura nevű Rákollóvirág levelei között laknak és gyümölccsel táplálkoznak.

Dumbo-polipok

Ez a furcsa mélytengeri állat becenevét két, a fején található, fülekre hasonlító úszója után kapta. Általában 3000-4000 méteres mélységekben élnek, a legnagyobb kifogott példány 1,8 méter hosszú volt.

Salp

Ez az előgerinchúros állat a vízben levő szén-dioxiddal táplálkozik, amelyet átlátszó testükön keresztül pumpálnak át. Sokat köszönhetünk nekik, mert csökkentik a CO2-koncentrációt a vízben és levegőben egyaránt.

Rózsaszín szemű szöcske

Ezt az élénkpiros szemű szöcskét 2010-ben fedezte fel egy kutatócsoport Pápua Új-Guineában.

Rózsás kékrák

Ezt a fantasztikusan szép, színpompás rákot 2015-ben azonosították először.

Albínó kínai lágyhéjú teknős

Ezek az apró teknősök hosszú nyakukat és csőszerű orrcimpájukat egyfajta búvárpipaként használják a víz alatt.

Amazonasi folyamidelfin

Fiatal korukban világosszürkék, egy részük az évek előrehaladtával rózsaszínűek lesznek, érdekesség továbbá, hogy hátúszó helyett púpjuk van. Nem olyan barátságosak és nehezebben betaníthatóak mint a többi delfin, ezért csak ritkán tartják őket fogságban (szerencsére).

forrás