Egy anya tragikus története, aki úgy döntött, hogy a „legcsúnyább nő” lesz, hogy megmentse a gyermekeit.

Mary Ann Bevan elszenvedte a társadalmi ítélkezés kemény valóságát. Olyan anya volt, aki elképzelhetetlen áldozatot hozott 4 gyermeke érdekében. Bevan tragikus története tanúságtétel arról, hogy egy anya milyen messzire képes elmenni a gyermekeiért. Ebben a cikkben olvashatsz az önzetlen szeretetről, amely kitörölhetetlen nyomot hagyott a történelemben.

Korai élete és rövid életű boldogsága

Az 1874-ben született Mary Ann Kelet-Londonban nőtt fel családjával és 7 testvérével. Orvosi tanulmányai befejezése után ápolónő lett. Később hozzáment Thomas Bevanhoz, és a pár boldog életet élt együtt.

Hogyan tört rá a betegség

Miután megnősült, Bevan rendellenes növekedést, arcdeformitást és migrént kezdett tapasztalni. Ezek a tünetek az akromegáliára utalnak, egy olyan rendellenességre, amelyet a túlzott növekedési hormon okoz. Abban az időben azonban kevéssé ismerték ezt az állapotot.

Ennek eredményeképpen Bevan megjelenése drasztikusan megváltozott 5 év alatt. Ennek ellenére férje 1914-ben bekövetkezett hirtelen agyvérzésben bekövetkezett haláláig támogatta, Bevant és 4 gyermeküket hátrahagyva.

A gyermekeiért hozott áldozata

Ahogy a betegség előrehaladt, Bevan látása kezdett elhomályosodni, és a dolgok egyre nehezebbé váltak számára, mivel a munkáját is elvesztette. A külseje miatt szinte lehetetlenné vált számára, hogy megfelelő munkát találjon, és a pénzkeresés komoly küzdelem lett.

Amikor semmi sem jött össze, úgy döntött, hogy részt vesz egy „Legcsúnyább nő” versenyen, abban a reményben, hogy a leépülő külsejéből pénzt csinálhat. A 250 versenyzőt legyőzve végül megnyerte a címet és a pénzjutalmat.

Bevan küzdelme meghozta gyümölcsét.

1920-ban az akkori idők egyik híres showmanje, Samuel W. Gumpertz felvette, hogy az általa rendezett mutatványosműsorban szerepeljen. Egészen 1933-ban bekövetkezett haláláig cirkuszokban lépett fel, többek között a Dreamland Circusban, hogy gyermekeit etesse és fizesse a taníttatásukat. Az emberek bámulták őt és 300 centis lábát, valamint 700 centis kezét.

Bármennyire is tragikus Bevan története, ez a legjobb példa arra, hogy egy anya mit tesz meg a gyermekeiért. Lehet, hogy korábban kiérdemelte a „csúnya” címet, de a történelem egyik legszeretőbb és legszebb anyukájaként emlékeznek rá.