Csinált egy lyukat a jégre. Ami ezután történik, az nem kis meglepetés!

Amikor a megfagyott jégtáblákat látod egy tó felszínén, akkor elkerülhetetlenül megérzed a természet nagyságát és szépségét. De az, hogy valakinek erről a tájról a tűz és a robbanások jussanak eszükbe, az nagyon egyedi. Miután megnézed ezt a bemutatót, neked is ezek a dolgok járnak majd a fejedben.

Egy idős, ősz hajú férfi kilép a jégre, és némi előkészítés után elővesz egy doboz gyufát. Persze nem megy könnyen, mégiscsak egy befagyott tó jegén áll. Amikor sikerül meggyújtania, a jégen egy fáklyaszerű láng jelenik meg. Csodálatosan szép látvány!

Mostanra rájöhettél, hogy amit meggyújtott a férfi, az a jég alatt rejtőző metán gáz. Az idős természettudósnak nagyszerűen sikerült ez a bemutatója. Megmutatta, hogy a tűz és a jég nem is állnak olyan messze egymástól, mint ahogy azt mi gondolnánk. Látványosra sikerült a kísérlet, sajnálatos, hogy az iskolákban nem mutatnak be ilyesmit.

Mellesleg, a férfi a kísérlet után mindent összegyűjtött gondosan a jégről, amivel jó példa lehet mindenki előtt, hogy ne szemeteljünk!