9 trükk, ami segíthet, hogy minden állásinterjún a legjobbat nyújtsd

Legtöbbünk volt már legalább egy állásinterjún. Néha úgy tűnik, hogy minden jól ment, de az állásajánlat sosem érkezett meg. A munkáltatóknak számos tényezőt figyelembe kell venniük, mielőtt felvesznek valakit, és ezekkel nem mindig vagyunk tisztában.

Úgy döntöttünk, kiderítjük, hogy a jó önéletrajzon kívül mi minden segíthet még abban, hogy megkapjuk az állást.

Kerüld el, hogy hétfőn vagy pénteken legyen az interjú.

Pszichológusok és tapasztalt HR-menedzserek kitalálták az ideális napot az állásinterjúra: ez a kedd, 10:30. Ezen a napon nagyobb valószínűséggel teszel erős benyomást a munkaadóra, és íme, miért: a hétfő mindenki számára nehéz nap, beleértve a HR-vezetőket is. Pénteken mindenki azzal van elfoglalva, hogy a hétvége tervein gondolkodjon. Ezért a legjobb, ha a hét közepén van az interjú.

A csupasz láb elronthatja a rólad kialakult benyomást.

A ruházat színe befolyásolja, hogy mások hogyan érzékelnek téged: például a kék, szürke vagy barna ruhák azt hangsúlyozzák, hogy komoly ember vagy. Az egyetlen szín, amely minden ország munkaadóit taszítja, a narancssárga. Azonban nem a ruházatod színe az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartanod.

Viselj harisnyanadrágot. Felmérések szerint azt a nőt, aki nem visel harisnyanadrágot az állásinterjún, komolytalannak bélyegzik.

Viselj magassarkút. A magas embereket vezetőként és szakemberként érzékeljük. Még a fizetésük is magasabb szokott lenni, mint alacsonyabb kollégáiké.

Egy trükk, amivel szimpatikussá teheted magad.

A pszichológiában létezik a pozitív megerősítés fogalma: amikor egy viselkedést pozitív eredmény vagy jutalom követ. Ezt a hatást kihasználhatod az előnyödre.

A megerősítések lehetnek különbözőek (dicséret, pénz), de egy pályázatnál használhatod a hasonlóság trükkjét. Az interjúztató tudat alatt szimpatizál egy pályázóval, ha van valami közös bennük, például a hobbik, a ruházati ízlés, a zene, a könyvek stb. terén. Még ha nem is vagy tökéletes jelölt, a hasonlóság trükkjével plusz pontokat szerezhetsz.

Kerülj bizonyos szavakat.

Az interjúztatók hajlamosak bizonyos szavakat nagyon irritálónak találni. Pszichológusok végeztek egy tanulmányt, amely kimutatta, hogy a „tetszik” és az „uh” szavak csökkentik az interjúalanyok esélyeit.

Ezeknek a szavaknak a kerülése azonban csak akkor segít, ha az interjúztató 30 évnél idősebb. A fiatal fejvadászokat általában kevésbé érdekli a nyelvi pontosság.

A mosolygás elronthatja a rólad kialakult benyomást.

A HR-menedzserek nem hajlamosak megbízni azokban az emberekben, akik egy interjú során állandóan mosolyognak. A pszichológusok szerint az ilyen személyt komolytalannak tartják.

Egyetlen olyan munkatípus van, ahol a mosolygást bátorítják – az olyan munkakörök, ahol másokkal kell együtt dolgozni (értékesítési asszisztens, értékesítési vezető stb.). Minden más munkakörben az interjúztató inkább a komoly viselkedésű személyt részesíti előnyben.

Térj el a forgatókönyvtől.

A nagyvállalatoknál a HR-menedzserek sok interjút tartanak, amelyek általában nagyon hasonlítanak egymásra. A pályázó általában az önéletrajzában említett tapasztalataival kapcsolatos kérdésekre válaszol, így az interjú látszólag valamilyen forgatókönyv szerint zajlik.

Ha ki akarsz tűnni a tömegből, térj el a forgatókönyvtől, és mond pl. azt, hogy „hadd beszéljek azokról a dolgokról, amelyek nem szerepelnek az önéletrajzomban”. Így megtöröd a sémát, és jó benyomást keltesz.

Alkalmazd a reflektív hallgatás stratégiáját.

Minden ember hiú, és szereti, ha mások hallgatják őt. A HR-vezetők sem kivételek ez alól. A pszichológusok a „reflektív hallgatás” nevű stratégia alkalmazását javasolják. Ez egy kommunikációs stratégia, amely 3 lépésből áll: „ismétlés”, „egyetértés”, „kiegészítés”. Nemcsak hallgatni és bólogatni kell, hanem világossá kell tenni, hogy a közölt információt megjegyezted. Például:

Menedzser: „Erre a pozícióra olyan személyt keresünk, aki hétfőtől péntekig legalább napi 8 órát dolgozik, és szükség esetén kész hétvégén is dolgozni. Ezért bónuszt fizetünk.”

Te: „Más szóval, normál munkahetem lesz, de néha túlóráznom kell („ismétlés”). Jellemző a szakmára(‘egyetértés’). De úgy gondolom, hogy megtalálom a módját a folyamatok optimalizálásának, hogy senkinek ne kelljen hétvégén dolgoznia (‘kiegészítés’).”

Ez a taktika segít abban, hogy nagyszerű tárgyalófélévé váljon.

Ne kérdezz az interjú eredményéről.

Egy állásinterjú után mindig kíváncsiak vagyunk, milyen benyomást tettünk. De nem szabad közvetlenül rákérdezni. A végső döntést általában a cégvezető hozza meg, így egy HR-menedzser egyszerűen nem tud válaszolni a kérdésedre. Emellett ez a kérdés azt is jelezheti, hogy nem vagy magabiztos.

Amit az interjúra várva csinálsz, szintén befolyásolhatja az eredményt.

Egy interjún minden apróság számít: még az alatt az idő alatt is értékelnek, amíg az interjúra várakozol. A „fejvadászok” nem javasolják, hogy telefonozz, mert nem tudhatod, mikor jelenik meg a HR-vezető.

Emellett mindig érdemes szabadon tartani a jobb kezed, hogy késedelem nélkül kezet rázhass. Ugyanakkor nyugodtan beszélgess a recepcióssal, vagy olvass bele egy magazinba, ha van a recepción.