9 elméletileg hasznos dolog, ami valójában sok bajt hoz magával

A környezetbarát mozgalom világszerte emberek millióit hódította meg. Arról szól, hogy vigyázzunk a környezetre és a saját egészségünkre is. Naponta tucatnyi új jó szokás jelenik meg. De ha vakon követed ezeket akkor valójában árthatsz az egészségednek.

Szerettük volna kideríteni, hogy az új „egészséges” szokások közül melyek azok, amelyek valójában károsak.

9. A naptej mindennapos használata

Régebben az emberek csak a vakáció idején használtak naptejet, de ma már akkor használják, ha csak egy rövid időre mozdulnak ki. 2019-ben az FDA aggódni kezdett amiatt, hogy a krémekben lévő egyes vegyi anyagok felszívódhatnak a bőrbe, ezért kutatásba kezdtek. Az eredmény a naptej használatára vonatkozó 2011-es szabályok frissítését hozta!

A szakértők azt javasolják, hogy az alternatívák helyett inkább az ásványi alapú krémeket használjuk. Az ásványi anyagok, például a cink-oxid és a titán-dioxid ugyanis fizikai gátat képeznek a bőrön, amely visszaveri a napfényt. Nem oldódnak fel és nem szívódnak fel, így biztonságosabbak és hatékonyabbak.

8. Sok étrend-kiegészítő szedése

Jelenleg nagyon népszerűek az étrend-kiegészítők, és nem csak a gyógyszertárakban lehet kapni őket. Veszélyes lehet azonban szedni őket anélkül, hogy előtte orvoshoz fordulnál. Így a legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a magnéziumot, B6-vitamint és vasat tartalmazó étrend-kiegészítők nagy adagjai negatív hatással lehetnek az idősek egészségére.

Mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt vásárolnál, beszélj egy szakemberrel. Természetesen az egészséghez elegendő vitaminra szükség van, de jobb, ha ezeket kiegyensúlyozott étrendből viszed be. Téves az a vélemény, hogy az étrend-kiegészítőket kockázat nélkül szedheted.. A túl sok ugyanolyan rossz, mint a túl kevés.

7. Lemondás a tejtermékekről

Az utóbbi időben a tejtermékeket gyakran „démonizálják”. Ha nincsenek étrendi megszorítások (allergia vagy egyéb problémák), a tejtermékek elhagyásával néhány igazán fontos tápanyag nélkül maradsz, ami emésztési problémákhoz vezethet. Emellett a tejtermékek kalciumot és D-vitamint tartalmaznak, amelyek szükségesek a csontok számára!

6. Fogmosás minden étkezés után

A fogorvosok azt javasolják, hogy naponta kétszer, reggel és este moss fogat. Egyesek túl gyakran teszik ezt: minden étkezés után, hogy megpróbálják megőrizni fogaik egészségét.

Gondold át, hogy mit eszel. Ha éppen savas ételeket ettél, ne használj fogkefét. A savak negatívan hatnak a fogzománcra, mivel gyengítik azt, és a savas ételek utáni fogmosás csak megkönnyíti a savak dolgát.

5. Pálcikák használata a fülek tisztítására

Talán meglepő, de valójában a vattapamacsok csomagolásán az áll, hogy nem szabad a füledbe tenni őket. A helyzet az, hogy amikor a füledet ezek segítségével tisztítod, valójában mélyebbre nyomod a fülzsírt a hallójáratba. Emellett, ha túl erősen próbálkozol, megsérülhet a dobhártya.

4. Fehérjeszeletek fogyasztása

A fehérjeszeletekre egy intenzív és nehéz edzés után van szükséged. Legalábbis ezt mondja sok fitneszedző. De vajon tényleg igaz ez?

A helyzet az, hogy a fehérjeszeletek nem friss zöldségek és gyümölcsök… Sokan elfelejtik, hogy nemcsak sok kalóriát, hanem zsírokat és cukrot is tartalmaznak. A szervezetednek biztosan nem erre van szüksége egy nehéz edzés után.

3. Kézfertőtlenítők használata

Nos, a kézmosás rendkívül fontos, de egyre többen használnak kézfertőtlenítőt. A CDC azonban kitart amellett, hogy a baktériumok ellen nincs jobb, mint a szappanos kézmosás.

A helyzet az, hogy a szappan és a víz kombinációja mindenféle baktériumot eltávolít, míg a fertőtlenítők csak néhányat. Emellett az ilyen termékek nem képesek eltávolítani a káros vegyi anyagokat és fémeket. Természetesen a fertőtlenítők nagyszerűek, ha nem tudsz kezet mosni, de ha tudsz, akkor jobb, ha szappannal és vízzel teszed.

2. Napi egészségügyi betétek használata

Az egészségügyi betéteket nagyon kényelmes használni, és rendkívül hasznosak a nők számára. A szakértők azonban biztosak benne, hogy irritálhatják az érzékeny bőrt. Ez különösen igaz az illatosított betétekre.

1. Túl sokszor használod ugyanazt a konyharuhát vagy a szivacsot

Természetesen a konyhát rendszeresen és alaposan tisztítani kell – ez igaz az asztalra, a mosogatóra és más felületekre is. A legtöbben ezeket konyharuhával tisztítják, amit utána nem dobnak ki, hanem csak hagynak megszáradni.

Sajnos a nedves felületek baktériumokat terjeszthetnek a konyhában. Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg: tedd a nedves szivacsot és/vagy rongyot 60 másodpercre a mikrohullámú sütőbe!