21 forradalmi gyereknevelési trükk, amitől 180 fokos fordulatot vesznek a szülői feladataid

A szülői lét folyamatos kihívások elé állítja a szülőket, és főleg akkor van szükség a legtöbb segítségre, ha az első gyermek neveléséről van szó. Ilyenkor jól jön minden praktika, tanács és trükk, amik levesznek valamennyi terhet a vállunkról. Bár kialudni magadat így sem fogod, de az biztos, hogy kevésbé fáradsz el a mindennapi teendőkben, ha ezeket a trükköket magad is alkalmazod. Vannak köztük jópofa, új ötletek arra is, hogyan foglaljuk gyermekünket, hogyan vezessék le felesleges energiáikat.

Reméljük számotokra is hasznosra bizonyultak ezek a tippek-trükkök!

A feltalálás ideje!

Szülői győzelem!

„A férjem és én fitnesz szakemberek vagyunk. Amikor gyermekeink rosszul viselkednek, nem a sarokba állítjuk őket. Ide kell felmásszanak. Formában tartja őket.”

Biztonságos grillezés!

Használj egy olcsó zuhanyfüggönyt, hogy egy kis medencét készíts a gyerekeknek a strandon.

Töltsd meg a mosogatógépet műanyag- vagy gumijátékokkal. Adj hozzá 1,5 csésze ecetet és mosd el!

Vágj fel polifoam hengereket és használd ajtó ütközőként, hogy megakadályozd, hogy a kis ujjakra rácsapódjanak az ajtók.

Ha a gyereked bébikomppal rendelkezik, használj polifoam rudakat lökhárítóként, hogy megvédd a falakat és a bokádat.

Alap szuflé csészék (akár egy étteremben is kérhetsz pár üres extrát!), vagy bolti krémtárolók, hogy könnyedén tárolhasd a cumikat.

Tedd a cipő vásárlást a lehető legegyszerűbbé!

Használj ragasztópisztolyt, hogy a gyermek cipőinek talpa csúszásmentes legyen.

Ez egy koszolós tevékenység, de szuper szórakoztató: Helyezz festékcseppeket egy papírlapra, majd fedd le őket vattakoronggal. Adj gyermekednek egy játék kalapácsot, és engedd meg, hogy felfedezze a színeket!

Használj ételtároló dobozokat az ajtó gombok lefedésére.

A régi babád ismét szép lehet, ha van egy kis ragasztód.

Hó erőd építéséhez műanyag ételtároló dobozok segítségével készíthetsz „téglákat”.

Ha a lányod a szemhéjfestékedet akarja, akkor vedd ki belőle őket, tegyél bele némi körömlakkot, és add neki a saját, különböző színeit.

Turmixold össze a zöldségeket és néhány órára tedd őket a fagyasztóba. A gyerekek mindent megesznek, ami úgy néz ki, mint a fagylalt.

Védd meg az új bútorokat vagy autósüléseket a kiömlésektől úgy, hogy egy csavart szívószálat fejjel lefelé teszel egy fedéllel ellátott csészébe.

Készítsd el saját kisgyermeked utazó túlélőkészletét.

Itt van egy művészeti projekt gyerekeknek. Szükséged lesz: papírra, muffin tepsire vagy kis tálakra, gyerekeknek való mosható festékre, vattapamacsokra és fából készült ruhacsipeszekre.

Mindig elveszíted a babacipőket, kesztyűket, sapkákat vagy más apró kiegészítőket? Használj egy vállfát és függöny csipeszeket, hogy könnyen megtalálhasd és rendszerezhesd azokat.

Forrás