17 divattanács, amitől a legtöbb nő már kimerített

Rengeteg magazin, tévéműsor és blog tartalmaz ajánlásokat azoknak, akik divatosan szeretnének kinézni. Mindig megtudhatod, mi mihez illik, és mi az, ami ebben a szezonban divatos vagy éppen divatjamúlt. Sajnos az ilyen tippek között vannak olyanok, amelyek nem minden helyzetben működnek. Teljesen egyértelmű, hogy egy széles öv senkinek sem tud derékbőséget varázsolni, télen pedig meleg ruhákat kell viselnünk, és nem csak olyan darabokat, amelyek jól mutatnak.

Át tudjuk érezni azokat az embereket, akiket irritálnak az ajánlások arra vonatkozóan, hogy mit vegyenek fel. Összeállításunkban szereplő nőkkel együtt pedig készek vagyunk érvelni ezek ellen az olykor káros tanácsok ellen.

 • Sok szó esik itthon a magas vs. mélyen dekoltált farmerekről, és arról, hogy melyik a trendi… Én úgy érzem, hogy minden arányban keveredik, kényelemtől és testalkattól függően. Én soha nem fogok magasított farmereket hordani, mert fájdalmasan vágnak a hasamba. Mindig a lehető legalacsonyabbat keresem, és nem sok gondom van azzal, hogy megtaláljam.
 • Az az elképzelés, hogy ha elérsz egy bizonyos kort, a ruháidnak, cipőidnek, táskáidnak stb. drágának kell lenniük. Valaki elítéli az idősebb embereket, akik fast fashion-t hordanak, mert „meg kellene tudnod engedni magadnak valami jobbat”. Mi van, ha nem akarsz 3-4 számjegyű összeget kiadni egy ruhadarabra? Ezek biztosan nem az én értékrendem, függetlenül attól, hogy megengedhetem-e magamnak vagy sem.
 • A derekadat egy vastag övvel összehúzva kisebbnek látszatod. A derekad (vagy a tested legkisebb pontjának) meghatározása általában egy remek tipp, de a vastag övektől nekem kidudorodik az oldalam. Én mindig egy kb. 1 centi vastagságú övet vagy szíjat használok, és ez a legjobb megoldás számomra!

 • „Ha széles a csípőd, viselj A vonalú szoknyát.” Nem. Csak rövidnek tűnök tőle, mert még lejjebb irányítja a tekintetet. Nem akarom még több anyagba rejteni a csípőmet! Vagy egyáltalán elrejteni őket, köszönöm.
 • Srácok, imádom a bokacsizmát, de utálom, ahogyan rövid nadrággal néz ki. Hogy miért? Mert ott, ahol én élek, ez évente körülbelül egy hétig kivitelezhető. Egy hét, amikor elég hűvös van ahhoz, hogy csizmát viseljek, és ne nézzek ki őrültnek, és elég meleg ahhoz, hogy ne kelljen 85 pár zoknit hordanom, és ne legyen szabadon a bőröm a hó miatt.
 • „A szoknya a ruhatár alapdarabja.” Az enyémben nem az. Kim Kardashian fenekem és vastag combjaim vannak, és úgy nézek ki, mint egy túlságosan szorosan becsomagolt kolbász. Ami nekem beválik, azok a lazább szoknyák, amelyek átfutnak és eltakarják azt, amit el akarok takarni. Még jobb, ha térd alá érnek, és csizmával viselem őket!

 • „Hangsúlyozd ki az előnyeidet.” Kis mellkasú vagyok, csípő vagy fenék nélkül. De nagyon széles vállaim vannak. Szeretem, ahogy kinéznek, de ha bármit viselek, ami kihangsúlyozza őket, úgy nézek ki, mint egy NFL hátvéd.
 • „A V-nyakúak univerzálisan hízelgek.” Keskeny vállaim vannak, és a V-nyakú pólók mindig olyan hanyagul néznek ki rajtam, ha nagyobb méretben próbálkozom a laza alkalmi betűréssel, akkor elkezdenek lecsúszni a vállamról, és egy furcsa üres helyet hagynak a mellkasomon. Ez annyira bosszantó, mert nehéz olyan alap pólókat találni, amelyek nyakig érő nyakúak és plusz méretűek.
 • Szekrények tele „alapdarabokkal”. Nem vagyok benne biztos, hogy ez azért van, mert fiatalabb vagyok, vagy azért, mert mindig is szerettem öltözködni. De ezek a videók az „alapdarabokról, amiket minden nőnek birtokolnia kell” csak úgy tűnnek, mintha minden nő lényegében ugyanarra a „klasszikus megjelenésre” vágyna. Inkább szeretném jól érezni magam abban, amit viselek, és kitűnni, nem pedig megfelelni valaki más elképzelésének a „divatosságról”.

 • Túl sok időbe telt, amíg azt mondták nekem, hogy unalmas, megjelenést kell produkálnom, hogy rájöjjek, hogy a „túl öreg vagyok [bizonyos stílushoz vagy megjelenéshez]”. De ez hülyeség! Nem szabadna hosszú, csillogó körmöket viselnem? Nem szabad csillogó ékszereket vagy színes ruhákat viselnem? Nem lehet hosszú hajam, vagy nem festhetem vicces színűre? Ugyanmár.
 • „Vegyél le egy kiegészítőt, mielőtt elhagyod a házat.” Mint olyasvalaki, aki nehezen visel kiegészítőket, ez félelmet keltett bennem, hogy még egy finom fülbevalót és nyakláncot is egyszerre viseljek. Belecsöppentem a történelmi jelmezekbe, és hűha, a múlt asszonyai milyen sok kiegészítőt viseltek. Kalapok és sapkák és pénztárcák és az összes ékszer, és tegyél ékszereket a ruhádra, és adj hozzá egy kis extra csipkét, és miért ne dobj egy kis ékszert a hajadra is, és még több csipkét és még több kalapot, és ne felejtsd el a kesztyűt és egy esernyőt és egy chatelaine-t, és miért ne hordj egy tűpárnát csak azért, mert? Szóval most már nem érdekel, és hozzáadok egy dolgot, mielőtt elindulok otthonról, csak hogy dacoljak a szabállyal.
 • 1,80 m magas vagyok, pufókabb, és mindenki azt mondja, hogy viseljek magas sarkú cipőt. Nem hiszem, hogy ettől jobban nézek ki, a lábam egyáltalán nem tűnik karcsúbbnak, és úgy nézek ki, mint egy idióta, mert nem tudok rendesen járni. Ráadásul lúdtalpam van, és rendkívül kényelmetlen a lapos cipőkön kívül bármi mást viselni, állandóan bőrkeményedésem lesz. Továbbá, ne viselj vízszintes csíkokat, mert kövérnek tűnsz tőle. Nemrég vettem egy szűk, csíkos ruhát, és mesésen nézek ki benne.

 • Az alacsony nők annyi rossz tanácsot kapnak: ne hordj széles szabású nadrágot, ne viselj térd alá érő szoknyát, belefulladsz a harsány mintákba, ne viselj maxiruhát, ne hordj vaskos cipőt, ne térdig érő csizmát, a lista a végtelenségig folytatható. Alacsony vagyok. A lábaim rövidek. Senkit nem verek át!
 • „Hordd ugyanazt az egyszínű ruhát felül és alul, és magasabbnak fogsz tűnni!” Anyukám és nagymamám ezt párosította a „fekete karcsúsít” mondással, és tetőtől talpig feketében jártak, minden nap. Mindenki csak úgy ismerte őket, mint a fura alacsony hölgyeket, akik csak feketében jártak.
 • Ezek a „téli” szettek, amelyekben magas sarkú cipő, sapka nélkül, bőrdzseki, kesztyű nélkül, szakadt farmer és csupasz lábak vannak. Úgy értem, Kanadában élek, és fagypont alatt mindig kesztyűt viselek. Egy nehéz gyapjúkabát vagy parka kötelező. Mintha olyan téli stílustanácsokra lenne szükségem, ahol az egyetlen szabadon lévő bőrfelület az arcom.

  • „A vastag combú és csípőjű lányok ne viseljenek szűk nadrágot. Széles szárú nadrágot kell viselniük.” Nem, köszi. Az egyik kevés dolog, amit szeretek a testemben, hogy görbe combjaim és csípőm van, és a széles szárú nadrágoktól csak úgy nézek ki, mintha sokkal nehezebb lennék, mint amilyen vagyok. Úgyhogy továbbra is a szűk nadrágjaimat fogom hordani.
  • A réteges öltözködés legújabb trendje sokkol engem. Ahol én élek, egy hosszú ujjú póló egy póló alatt csak talán 4 hétig kivitelezhető az évből. Még egy nyitott gombos póló egy póló fölött is túlzás a legtöbb napon. Nemrégiben egy nyári zenei fesztiválon voltam, ahol a hőindex elérte a 103 Fahrenheit fokot. Az összes zenész ragaszkodott a trendi, réteges öltözékéhez, és mindannyian úgy néztek ki, mintha mindjárt meghalnának.