Mutatunk 14 egyszerű dolgot, amit biztos, hogy te is rosszul csinálsz! Így kell helyesen!

Hoztunk neked egy újabb adag ötletes praktikát, amellyel sokkal könnyebbé teheted az életed. A mindennapi életben hasznosítható trükkök ezek, amelyek tényleg jól fognak jönni – már ha emlékezni fogsz rájuk :). Próbáld megjegyezni őket, mert nem tudhatod, mikor hasznosíthatod őket – és hogy mindegyik hasznos, az tuti! Legyen szó a mosogatás megspórolásáról, az ételek hosszabb ideig való eltarthatóságáról vagy éppen arról, hogyan hasznosítsuk az utolsó csepp Nutellát is… ?

1. A habverő császára
Egy papírtányér nagyon hasznos tud lenni, ha a nem kívánt fröcskölésről van szó. A tál tetejét “lezárva” megakadályozza, hogy tele legyen a konyha mindenhová szétrepült pöttyökkel.

2. Zöldségek tárolása
Nincs is bosszantóbb az alig pár napja a hűtőben lapuló zöldségnél, amely rohamos tempóban indult bomlásnak. A saláta sokkal tovább eltartható, ha átmosod, majd papír törlőkendők között rakod dobozba. Így nagyjából kétszer annyi ideig tárolhatod!

3. Egy kókuszdió felnyitása
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Fúrj egy lyukat a kókuszdió héjába, és öntsd ki a folyadékot. Rakd be a kókuszokat a sütőbe negyed órára. Ha minden jól megy, a kókusz magától szét fog törni. Ezután már nincs más dolgod, csak szétszedni a darabokat!

 

4. Gombák pucolása
Nem tanácsos folyó víz alatt mosni a gombafejeket, mert zamatuk könnyen elillanhat. A legjobb, ha papírtörlő és kefe segítségével tisztítod meg őket!


5. Banán tárolása
Ne fürtökben tárold a banánokat. Szedd szét őket, csomagold a végüket celofánba, majd rakd őket a hűtőszekrénybe. Sokkal-sokkal tovább tarthatóak így el a gyümölcsök!

6. Serpenyők takarítása
A makacsul bekoszolódott, zsíros serpenyőket és fazekakat gyorsan és hatékonyan tudod megtisztítani, ráadásul környezetkímélő módon: Helyezd a zsíros edényt forró vízbe, amelyhez adj némi ecetet. Rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg vele!

7. Sajtburger készítése
A néhány éve kitört gasztro-forradalom miatt egyre többen készítenek otthon házi hamburgereket. A legjobb, igazán szaftos, olvadó sajtos hamburger titka: Ha megsült a hús, helyezz a tetejére egy szelet sajtot, egy kevéske vizet, majd fedd le a serpenyőt egy fedővel. 3-5 másodperc alatt megolvad a sajt. Voilá!

8. Lekvár, Nutella, mogyoróvaj “kinyerése” az üveg aljáról
Senki nem szeret az üveg alján hagyni aranyat érő maradékot a finom lekvárokból, krémekből. Egyszerűen csak tölts az üvegbe tejet és gabonapelyhet! Készen is van a gyors, ámde felturbózott reggeli. ?

9. Hagyma szeletelése könnyek nélkül
Ha nem akarod a könnyeid potyogtatni hagymapucolás és -aprítás közben, fröcskölj egy kevés citromlevet a vágódeszkára!

10. Odakozmált sütik megmentése
Esztétikailag sem szép látvány, és az egészségnek sem tesz jót az odaégett sütemény vagy pirítós. Az égett részeket egy (sajt)reszelő segítségével pillanatok alatt eltüntetheted!

11. Chipses zacskó kibontása
Ha nem szeretnél plusz egy tálat bekoszolni, alakítsd a zacskót tállá! Vágj egy nagyobb nyílást a zacskó elülső oldalára egy ollóval. Távolítsd el a kivágott részt, és készen is van a chipses tálad, amelynek a mosogatásával sem kell vesződnöd.

12. Bosszantó pisztáciák kinyitása
Sajnos minden zacskó pisztáciában előfordul jó néhány makacs példány. Fogd meg egy már kinyitott pisztáciahéj felét, majd a keskeny felét dugd a résbe, így könnyen kiszabadíthatod ezt a finom csemegét a héj fogságából.

13. Kólaivás
Gondoltad volna, hogy a kólás és üdítős dobozok szája tele van baktériumokkal? Pedig így van. Ha szívószállal iszol a dobozból, nem kell érintkezned a baciktól hemzsegő nyílással.

14. A megfelelő fogkrém-mennyiség
Tanulmányok bizonyítják, hogy a fogkrém esetében is él a “kevesebb több” elve, ugyanis a túlzott mértékű fogkrémhasználat hosszú távon károsíthatja a fogakat – és be is sárgíthatja őket. Használj annyi fogkrémet, amelyet elbír a kefe!

forrás

loading...