13 dolog, amitől a fürdőszobád rendetlennek tűnik

Az első dolog, amit reggel mindannyian teszünk, hogy a fürdőszobába megyünk. De nem minden fürdőszoba egyforma. Néhány fürdőszobában kényelmesen érezzük magunkat, ezért hosszabb ideig szeretnénk ott maradni, míg mások miatt azonnal el akarjuk hagyni a helyiséget. Mindezt meghatározhatja a fürdőszoba berendezése és tisztasága.

Összeállítottunk egy listát azokról a dolgokról, amelyek rendetlenné teszik a fürdőszobákat.

Krómozott sarokállvány

Alacsony áruknak köszönhetően ezek a zuhanytálcák sok fürdőszobában megtalálhatóak. Ám hamar rozsdásodni kezdenek, mert a króm bevonat idővel lekopik, és a fém korrodálni kezd. A legjobb, ha üvegből, rozsdamentes acélból vagy sárgarézből készült zuhanykádat választ. Ez drágának és stílusosnak fog tűnni.

Kozmetikai termékek és háztartási tisztítószerek

Próbáljon meg eltávolítani minden felesleges tárgyat, amit a mosógép tetején tart, és meg fog lepődni, mennyivel tisztább lesz a fürdőszobája. A szem előtt lévő háztartási tisztítószerek és kozmetikai termékek zsúfolttá teszik a fürdőszobát. És ne felejtse el időben eltakarítani ezt a „rendetlenség szigetét”.

A szappantartó hiánya

Egy szivacs biztosan nem a legjobban kinéző szappanadagoló. A szappan nedves és puha lesz rajta, míg a szivacsra olyannyira rászivárog a szappanos víz, hogy inkább egy nyálkás anyagnak tűnik. A szivacs használata rendben van, ha gyors megoldásra van szüksége, de hosszabb használatra a legjobb, ha egy stílusos, jó minőségű kiegészítőt vásárol.

Sok a nyitott polc és egyéb felület

A fürdőszobában annyi minden van, és olyan kevés a hely, hogy nem csoda, ha igyekszünk minél több tárgyat elhelyezni minden rendelkezésre álló felületen. Tény azonban, hogy a több üveg és más apróság vizuális zajt kelt, és a rendetlenség érzetét kelti a fürdőszobában. Ha lehetséges, próbáld meg felszerelni a fürdőszobádat kényelmes tárolóhelyekkel, és rendszeresen szabadulj meg a felesleges dolgoktól.

Az ajtóra akasztott fürdőköpenyek

A fürdőszobában magas a páratartalom, így ha a fürdőköpenyeit az ajtóra akasztva tartja, valószínűleg nedvesek lesznek, ami ideális környezet a baktériumok számára. Emellett kellemetlen szagot is kezdenek árasztani. A fürdőköpenyeket (csakúgy, mint a tiszta törölközőket) a ház egy másik részében kell tartani.

A csomagolásban tárolt WC-papír

Ha a WC-papírt a csomagolásában tartja, és szem előtt hagyja, attól még nem fog a fürdőszobája takarosnak és elegánsnak tűnni. Ha nincs elég tárolóhely a fürdőszobában, akkor a legjobb, ha kiveszi a papírt a csomagolásból, és konténerekben, kosarakban vagy speciális állványokon tárolja. Ez szépen és stílusosan fog kinézni.

A radiátorra rakott vagy egy vödör fölött lógó rongyok

Természetesen a tisztítókendőket és rongyokat hagyni kell megszáradni, de mégsem a legjobb ötlet folyamatosan így tárolni őket. Ha megszáradtak, vegye le őket a radiátorról, és tárolja őket egy külön szekrényben vagy edényben.

Bojler a falon

Egy hatalmas, falra erősített bojler nem fog segíteni abban, hogy a fürdőszobád hangulatosabbnak tűnjön. Kétségtelen, hogy ez a készülék hasznos, de mindenképpen álcázást igényel. Összezsúfolja a teret, ráadásul olyan érzést kelt, mintha egy műszaki helyiségben lennél, nem pedig fürdőszobában. A bojlert redőnyök, egy fülke, egy fali szekrény vagy más szerkezetek segítségével elrejtheti.

Megsárgult vagy elszíneződött radiátor

Egy közönséges, fehérre festett radiátor rendszeres karbantartást igényel. Törölje le, hogy megszabadítsa a portól, és időről időre újítsa fel a bevonatot, mert a fehér festék a magas hőmérséklet hatására idővel sárgás árnyalatot kap.

Folyékony szappan az eredeti tartóban

A mosdókagylón lévő sokszínű flakonok sokasága vizuálisan zavaró. Javasoljuk, hogy a folyadékokat speciális, a fürdőszoba kialakításához illeszkedő edényekbe öntse. Az automata szappanadagolókra is figyelhet. Ezek gazdaságosak és nagyon stílusosan néznek ki.

Csapra akasztott luffa

A legjobb, ha a luffákat és a mosdókendőket valahol a zuhanyzó vagy a kád mellett tartja. Például akassza őket kampókra, vagy tegye őket egy műanyag edénybe, és tartsa őket egy polcon.

Hosszú bolyhos mikroszálas szőnyegek

Olcsónak tűnnek, és összegyűjtik a szennyeződéseket és a szőrszálakat. A mikroszálas szőnyegek nem bírják a magas hőmérsékletet, ezért nem száríthatod őket radiátoron, vagy nem tarthatod a fűtött padlón. Idővel ez az anyag elhasználódik, megszűnik a nedvesség felszívása, és általában nem néz ki szépen.

Fogkefés pohár

Talán már többször észrevetted, hogy a fogkeféd nyelén fekete foltok vannak. Ez a penész, amely a csésze alján képződik a benne felgyülemlett nedvesség és nyálka miatt. Ezért érdemes gyakran kimosni és fertőtleníteni. Emellett nyomokat hagy a mosdókagylón is, amelyeket szintén meg kell tisztítania. Nem ajánlott a család összes tagjának fogkeféjét ugyanabban a csészében tárolni a keresztszennyeződés elkerülése érdekében.