11 dolog, amit talán észre sem veszünk, de minden nap körülvesz minket

Nem minden az, aminek látszik. A legmeglepőbb az, hogy bár hozzászoktunk ahhoz, hogy a mindennapjainkban kölcsönhatásba lépünk a minket körülvevő összes elemmel, valószínűleg néhány részletet kihagyunk. Ha igazán odafigyelünk egy tárgyra, elkezdjük észrevenni annak apró jellemzőit, és az elménk elkezd többet kérdezni a mögöttük rejlő jelentésről.

Lyukak a repülőgépek ablakain

Ha valaha is észrevetted, hogy a repülőgép ablakán egy apró lyuk van, de nincs miért aggódnod. Ezek a lyukak 2 fő célt szolgálnak. Az első, hogy kiegyenlítsék a magasságváltozással járó légnyomáskülönbséget. A második pedig az, hogy megakadályozza az ablak bepárásodását.

Fémszegecsek a farmeredben

Szinte minden nap viseljük a farmerünket, de jó eséllyel még nem gondoltál arra, hogy miért vannak a farmerben azok a kis fémszegecskék. A válasz nem azért, mert divatosnak tűnnek, hanem azért, mert arra szolgálnak, hogy a farmer ne bomoljon ki.

A farmer először a munkásosztály körében vált népszerűvé, és mivel hosszú, kemény műszakokban hordták, a farmerek hajlamosak voltak a szakadásra. Ennek megakadályozására kis fémszegecseket alkalmaztak azokon a gyakori helyeken, ahol a farmerek szakadni szoktak. Ezért tartjuk őket a mai napig.

A kis lyuk a tollkupakokban

A tollkupak tetején lévő kis lyuk valójában biztonsági funkció. Ha valaha is előfordult már, hogy egy toll kupakkal a szájában találta magát, ezt a kis lyukat az Ön számára készítették. Abban az esetben, ha a tollkupakot véletlenül lenyelné, ez a lyuk átengedné a levegőt, és megakadályozná a fulladást.

Margók a jegyzetfüzetekben

Amikor iskolába jártál, valószínűleg észrevetted azokat a margókat a füzetekben. Sok esszé megírása után könnyű volt feltételezni, hogy ezek a margók valószínűleg segítettek abban, hogy a lapon tartsuk a struktúrát, de az igazság e margók feltalálása mögött sokkal érdekesebb.

A korábbi években a patkányok sok otthonban nem szívesen látott vendégek voltak, és papírt ettek. Hogy a patkányok ne falják fel a fontos jegyzeteket tartalmazó papírt, a gyártók üres helyeket és margót kezdtek hagyni a papír szélein, hogy megvédjék az írást.

Papírpoharak a gyorséttermekben

Ez egy okos hack egy olyan mindennapi tárgyra, amellyel a gyorséttermekben találkozhatunk. Ezeket a papírpoharakat meg lehet hosszabbítani, így több ételízesítőt lehet rájuk tenni. Egyszerűen nyújtsd ki a peremét, és tegyél rá annyi ketchupot vagy mustárt, amennyit csak akarsz, így soha nem lesz szükséged másik pohárra, és minimalizálod a hulladékot.

Pom-pom sapkák

A pom-pom sapkák a téli szezonban nagy divat lehetnek, és jó eséllyel neked is van egy a szekrényedben. A pom-pom mögött, azon túl, hogy aranyos kiegészítője a sapkának, az áll, hogy a francia tengerészek számára hasznos volt. Amikor a vizek viharossá váltak, a kalapjukon lévő pom-pom megakadályozta, hogy beverjék a fejüket a hajók alacsony tetejébe.

A számítógép billentyűzetének „F” és „J” billentyűin lévő dudorok.

Ha eddig nem vetted észre ezeket a dudorokat a billentyűzeteden, akkor most érdemes megnézned. Az „F” és „J” billentyűkön lévő kis dudorok az emberek számára útmutatásul szolgálnak, amikor az ujjaikat a billentyűzeten helyezik el. Akkor is hasznosak, ha gyorsabban szeretne gépelni anélkül, hogy lenézne a billentyűzetre.

Extra lyukak a cipőkön

Azok az extra szemek a cipődön azért vannak, hogy a saját kívánt illeszkedésedhez igazíthasd őket. Egyszerűen fűzd át rajtuk a cipőfűzőt, és máris nagyobb stabilitást fogsz érezni a cipőben, megakadályozva, hogy a lábad elmozduljon benne.

Kefék a mozgólépcsőkön

Ha valaha is azon kaptad magad, hogy mozgólépcsőkefékkel fényesíted a cipődet, nos, ezeknek a keféknek nem az a célja, amit gondolnál. A valódi oka, amiért ezek a kefék léteznek, az az, hogy biztonsági funkciót látnak el. Arra tervezték őket, hogy távol tartsák a lábakat a mozgólépcsők szoknyapadjaitól, és megakadályozzák, hogy a táskák vagy a szoknyák beszoruljanak.

Kétoldalas pamut körök

A sminkpárnákat általában a smink eltávolítására használják, de ami érdekes, hogy smink felvitelére is használhatod őket. Ezeknek a pamutpárnáknak azért van 2 különböző oldala, mert a szabálytalan oldallal sminket lehet felvinni, a lapos oldal pedig a smink eltávolítására szolgál.

Műanyag fedelek

Az éttermekben használt műanyag pohárfedelek egy része alátétként is szolgálhat. Ha tehát az íróasztalodnál egy jeges kávéval dolgozol, egyszerűen fogd a csésze fedelét, fordítsd fejjel lefelé, és használd alátétként.