10 hihetetlenül gyönyörű és érintetlen hely

A Földön még ma is vannak olyan területek, amelyek az emberek által teljesen érintetlenek és a vadállatoknak adnak otthont. Némelyikük nagyon távoli és a megközelítésük sok időt, energiát és ügyességet igényel. Valószínűleg éppen azért ilyen csodálatosak, mert ember még soha nem érintette őket. Az idők kezdete óta ilyenek, mint most.

1. Az erdei tó, Oroszország

A pontos ennek a rejtélyes tónak a mai napig ismeretlen. Egyesek szerint, az oroszországi Tyumen területén található. Hogy hogyan került egy tó egy erdő közepére? Senki sem tudja…

2. Tepui, Venezuela

A ’Tepui’ szó jelentése nem más, mint ’az istenek otthona’ a Gran Sabanában élő őslakosok nyelvén, ahol ez a hatalmas, természetes képződmény található.

3. Honokohau vízesés, Maui

Ezt a lenyűgöző helyet teljes egészében zöld növényzet borítja. A puszta látványa is a páratlan szépség érzésével tölt el. Csak képzeld el, milyen lehet egy ilyen rejtélyes és fenséges helyre utazni.

4. Az amazonasi esőerdő

Ez az óriási esőerdő 9 különböző országon keresztül húzódik Dél-Amerikában: Brazília, Peru, Columbia, Venezuela, Ecuador, Bolívia, Guyana, Suriname, Francia Guyana. Olyan hatalmas területen fekszik, hogy az emberiség valószínűleg soha nem tudja majd az egészet felderíteni.

5. Kangkar Pünzum, Bhután

Ez a legmagasabb hegység a világon, amelyet az ember még soha nem hódított meg. Kína és Bhután között található és 7570 méter magasságig nyúlik az égbe.

6. Tsingy de Bemaraha, Madagaszkár ’kőerdeje’

Ezek a sziklás nyúlványok és kanyonok több millió év alatt keletkeztek a föld alatt, egy hatalmas barlang belsejében. Az évek során a monszunok fokozatosan elmosták a mészkövet és a meszes üledéket, ezzel létrehozva ezt az egyedi, rejtélyes kinézetű képződményt. Egyes sziklák a 120 méteres magasságot is elérik.

7. Kerguelen-szigetek

Ez a rejtett sziget az Indiai-óceán déli részén található. Turisták sem látogatják, mivel még repülővel sem lehet megközelíteni, kizárólag hajóval, a Madagaszkár közelében lévő Réunion nevű szigetről indulva.

8. Szikla szigetek, Palau

A Szikla szigetek annyira távol helyezkedik el a civilizációtól, hogy szinte semmit nem tudunk róla. Abban azonban biztosan lehetünk, hogy néhány ezer évvel ezelőtt éltek ott emberek. Ezt onnan tudhatjuk, hogy régészek olyan leleteket találtak, amelyek arra utalnak, hogy kisnövésű emberek éltek ott.

9. Dallol, Etiópia

Napjainkban a Dallol Vulkán közelében egy sóbánya is található, így szigorúan véve nem teljesen érintetlen, viszont a vulkán területe természetesen lakhatatlan. Érdekesség, hogy sci-fi filmbe illő hely meglepően hasonlít a Jupiter egyik vulkanikus holdjának felületére.

10. Palmyra Atoll

Ez az ősi sziget a Hawaii-szigetek déli részének közelében, a Csendes-óceán egyenlítői övezetében található.