10 elképesztően furcsa tény, amitől leesik az állad

Számtalan elképesztő dolog van a világon, mint pl. az éjjel megjelenő szivárvány, a prérifarkasok és a borzok közötti barátság, vagy az, hogy még a csalókat is be lehet csapni. Más szóval, a természet, az emberek, az állatok mindig képesek lenyűgözni minket, ahogyan most mi próbálunk meg lenyűgözni téged a következő érdekes tényekkel.

A hím orangutánok képesek vonzódni a vörös hajú nőkhöz.

Az orangutánok nagyon vicces teremtmények. A hímek időnként nem csak a nőstény orangutánok, de a nők felé is vonzalmat mutatnak, ha azoknak vörös a hajuk. A Hsing Hsing névre hallgató orangután, aki egy ausztrál állatkertben élt, egyszer ellopott egy fotót egy magazinból Nicole Kidmanről, és magával vitte. Úgy tűnik, nagyon bejött neki!

A csalók, akik egy hamis festményt 1,7 millió dollárért adtak el, de hamis pénzt kaptak cserébe.

Ha versenyt rendeznének a világ legszerencsétlenebb csalói között, ez a két spanyol férfi biztosan megnyerné. 2003-ban letartóztatták őket egy hamis Goya-festmény eladásáért, melyet valójában egy spanyol művész, Antonio María Esquivel készített.

A vevő, egy “gazdag arab sejk” egy közvetítővel működött együtt, aki az eladóktól 300.000 dollár jutalékot kért. Furcsa, de a csalók nem fogtak gyanút, és kölcsönkérték valakitől ezt az összeget, hogy megköttessék az üzlet.

A két férfi a festményt először 4 millió svájci frankért árulta, de csak 1,7 milliót kaptak érte. A gond az volt, hogy a pénz is hamis volt, akárcsak a festmény. A férfiakat letartóztatták, amikor megpróbálták befizetni a pénzt egy bankszámlára. A közvetítőnek sosem bukkantak nyomára.

Ausztráliában betiltották a Peppa malac egyik epizódját, mert azt tanította gyerekeknek, hogy ne féljenek a pókoktól.

Az ártalmatlan mese egyik epizódját betiltották Ausztráliában, miután sok szülő panaszkodott, hogy félreinformálja a gyerekeket azzal, hogy azt sugallja nekik, a pókoktól nem kell félniük. Valójában azonban Ausztráliában több olyan pók is él, melyek jóval veszélyesebbek, mint az európai vagy amerikai társaik, sőt akár halálosak is lehetnek. Nagyon óvatosnak kell lenni velük.

A Louisianai Büntetés-végrehajtási Intézet egyik tisztje annyira népszerű volt a fogvatartottak között, hogy partit is rendeztek neki.

John Whitley annyira kedvesen és jól bánt a rabokkal, hogy azok igazán megszerették őt. A börtönben ledolgozott évek alatt John elérte az erőszak csökkenését, létrehozott egy jutalmazási rendszert a jó magaviseletért, segítette a rabok oktatását, és más komoly változtatásokat vezetett be.

Az is az ő ötlete volt, hogy a legmegbízhatóbb rabok elhagyhassák az intézetet, hogy sporteseményeken vagy más rendezvényeken vehessenek részt. Ezek után nem meglepő, hogy mikor Whitley nyugdíjba ment, a rabok egy búcsúbulival köszöntek el tőle.

Egy kanadai férfi, aki eltévedt az erdőben, megrongálta a villanyvezetéket, hogy a karbantartók rátaláljanak.

A kanadai Saskatchewan tartományban egy férfi a csónakjából horgászott, mikor vihar támadt a tavon. A szél olyan helyre sodorta a csónakot, amit a férfi nem ismert. Fennakadt a bozóton, nem találta az utat az erdőben, ezért úgy döntött, megrongálja a közelében lévő villanyvezetéket egy fejszével. Ezután már csak várta, hogy jöjjön a helikopter, és rátaláljon.

Jól gondolkodott, hiszen a helikopter meg is érkezett, és felvette őt. A károkozásért ugyan büntetést kellett fizetnie, hiszen 30 órányi áramkimaradást okozott ezzel. De az élete jóval többet ért, nem igaz?

A prérifarkasok együtt vadásznak a borzokkal.

A különböző tündérmesékben olvashattunk az állatok között szövődő barátságokról. Az amerikai indiánoknak pl. voltak meséik a prérifarkas és a borz barátságáról, ami azonban nem csak mese. A prérifarkasok és a borzok együtt vadásznak, mert mindketten rendelkeznek olyan előnyökkel, amikkel a másik nem.

A borzok a vermükben kapják el a zsákmányt, a prérifarkasok erre nem képesek, ők viszont a földön tudják üldözni a kiszemelt áldozatot. A prérifarkasoknak jobb a látásuk, míg a borzoknak az orruk kitűnő. Ezért a borzok ki tudják ásni a kis állatokat, melyek aztán elkezdenek futva menekülni, rögtön a közelben lesben álló prérifarkas karmai közé.

A legrégebbi európai pub 900-ban nyílt meg Írországban.

Európa legrégebbi pubja Írországban található, ez a Sean’s Bar. 900-ban nyitották meg Athlone-ban. Az épület kezdetben gallyakból és vályogból állt, de 1970-ben újjáépítették. A felújítás során rengeteg régi érmét találtak, melynek egy részét egy múzeumnak adták, de sokat a pubban őriznek.

Ennek a szőlőnek pontosan olyan az íze, mint a vattacukornak.

Egy csapat kaliforniai növénynemesítő kinemesített egy szőlőfajtát, melynek 12%-kal nagyobb a cukortartalma, mint a hagyományos szőlőé. A nemesítőknek ez 12 évükbe telt.

2013-ban kezdték el árulni az újfajta szőlőt, ami pontosan úgy néz ki, mint bármilyen másik szőlő, de vattacukor íze van. Ezért nagyon jól ki lehet váltani vele ezt az édességet.

A The World tengerjáró hajón nem csak utaznak, de laknak is.

A The World olyan tengerjáró hajó, amin lakni is lehet, mégpedig kényelmes kabinokban vagy apartmanokban. Ezek az emberek mindig a fedélzeten vannak (vagy jönnek, amikor akarnak), miközben a hajó járja az útját a világ körül, 2-3 napos megállókkal különböző helyeken.

Egy apartman ára elég magas, 2,7-9,1 millió dollár körül mozog, de ezt nem sokallják azok, akik mindig is ilyen életre vágytak. A kabinok nagy része még a hajó építésének befejezése előtt elkelt. A hajóra elviheted magaddal a barátaidat és a családodat, de ki is adhatod a szobáidat. A hajón lakók átlagos életkora 64 év.

Éjjel megjelenő szivárvány.

A holdszivárványt a Hold fénye hozza létre. Kevésbé fényes, mint a hagyományos szivárvány, és az emberi szem számára fehérnek tűnik.

A holdszivárvány kialakulhat vízesések közelében, vagy akkor, amikor az eső megfelelő feltételekkel párosul: a teliholdnak nem szabad túl magasan lennie az égen, az égnek pedig teljesen sötétnek kell lennie. A holdszivárvány nagyjából ugyanolyan méretű, mint a Nap által létrehozott szivárvány.

BÓNUSZ: Marilyn Monroe magasabb IQ-val rendelkezett, mint Albert Einstein.

Egyes információk szerint Marilyn intelligenciahányadosa 163-168 volt, míg Albert Einsteiné 160. Természetesen ezt az állítást sem bizonyítani, sem ellenőrizni nem tudjuk, de az közismert, hogy Monroe rendkívül értelmes nő volt. Rengeteget olvasott, és sok dolog iránt érdeklődött. Érdekesség, hogy Albert Einstein egyszer adott neki egy dedikált fotót, amit Marilyn nagyra becsült.

loading...